Kommunikationer

Kommunikationer nedan, kanske ett framtidsscenario när det blir gratis att åka buss. 

Det är buss 1 på Södra vägen eller Buss 60 Bandholtzgatan (hållplats Höbacken) strax utanför vårt hus vid garageuppfarten.

OBS. Mellan 09:00 – 16:30 kan man inte åka mot centrum med Buss 60, utan då måste Du åka Buss 1 som stannar motsatta sidan Urbaths kiosk på Södra vägen (hållplats Rosenfred). Den är visst ofta sen, så ska Du göra ett byte får Du be chauffören ringa till den bussen Du ska med så den inte kör i tid. För då missar Du den. Tro det eller ej, men jag känner  faktiskt folk som åker buss. Alltså inte jag.

Priset då? 26 kr. enkelbiljett som gäller 1 timma, med månadsbiljett 22 kr.   ( 2018 September.)

27 kr. (Juli 2019)

Jag har försökt att tolka tidtabellen. Den är svår.

Har man inte bott väldigt länge i Varberg, så var finns Skeppsgården?

Affären Målet försvann väl för kanske 20 år sedan. Men det vet väl alla, men inte de som tillverkar tidtabeller! Hur var det med Skeppsgården då? Aha Du menar Hotell Havanna? Ringde till Hallandstrafiken för att försöka reda ut detta. Där svarade en person har Du vår App? Nej men det finns en busstidtabell här på gatan, men det visste hon inte vad det var. (Kanske hon inte åkt buss förut) Så jag fick lägga på. Blir väl att jag får åka med en gång och se vart bussen går!

Det har nu kommit upp nya busstidtabeller (2019) ”Skeppsgården” heter nu Krabbes väg, och då blir det ju genast lättare att tolka.